| |
Гахайн махан хуурга хийх арга
Орц
Гахайн гол мах – 200 гр
Ногоон алим – 50 гр
Сонгино – 50 гр
Сармис – 1 ш
Коньяк – 20 гр
Алим жүүс – 50 гр
Ургамлын тос – 30 гр
Томат паста – 10 гр
Чинжүү – 95 гр
Брокли – 25 гр
Хаш – 17 гр
Хулуу – 17 гр
Давс – 3 гр
Перец – 2 гр
Төмс – 85 гр
Сүү – 20 гр
Масло – 5 гр
Хийх арга
АЛХАМ 1
Гахайн гол мах давтаж бэлэн болгоод 3 хуваагаад амталсан гуриланд өнхрүүлж тостой хайруулд хагас болтол нь шарна.
АЛХАМ 2
Ногоон алимаа сармис хэлбэртэй нимгэн хэрчинэ.
АЛХАМ 3
Сонгино, сармисаа жижиг хэрчиж бэлдэнэ.
Чинжүү, хулуу, хашийг жижиг дөрвөлжин хэрчинэ.
Төмсөө чанаж, бэлтгээд, нухна.
АЛХАМ 4
Масло, сонгино, ногоон алим болон сармисаа нэмж бага зэрэг паста хийж хуураад брэнди эсвэл коньяк хийж дөл гаргаад алимны жүүс хийж 2 удаа бага зэрэг ширгээгээд хүрэн соус бага зэрэг хийж бэлэн болно.
АЛХАМ 5
Амталсан төмс болон ногоогоор хачирлаж ногоон сонгино тавьж чимэглээд бэлэн болно.