| |
Видео
Шинэ мэдээ
Хэвийн боовоор бялуу хийж, идэх нь эрүүл мэндэд хортой
Сар шинийн баярын өдрүүдийн дараа тавгийн идээний хэвийн боовыг ашиглан бялуу, кекс хийх тохиолдол элбэг байдаг. Тэгвэл Хүнсний технологичид хэвийн боовыг дахин ашиглаж, нарийн боов хийхийг эрүүл мэндэд хортой хэмээн үздэг байна. Тухайлбал, хэт боловсруулсан цагаан гурилтай, ханасан тосонд хайрсан хэвийн боовыг Сар шинийн баярын өмнө худалдан авч, багадаа тав хоног тасалгааны хэмд байлгадаг. Ханасан тос ихтэй бүтээгдэхүүнийг буталж, өндөг болон, сахарт зуурч, дахин хэрэглэх нь эрүүл мэндэд асар их хор хөнөөлтэй гэж үздэг байна.
Иймд,
- Хэвийн боовыг ашиглан дахин бялуу, кекс хийхээс татгалзах, аль болох дахин хэрэглэхгүй байх
- Хэрэглэсэн тохиолдолд өндөг болон, сахартай холихгүй байх
- Шарж, хэт болгож хэрэглэхгүй байх хэрэгтэй аж.